Referat: Levene/Skogslunds IF - Vedums AIS

Storförlust i Premiären

LSIF - VAIS 6-1 (2-1)

Ja, hur summerar vi det här?

Känslan innan matchen är bra, vi genomför en bra uppvärmning och startar matchen på ett mycket bra sätt. Vi vågar flytta upp i press, ligger rätt i positionerna och vinner andra bollarna. Vi spelar också ett löpvilligt och varierat anfallsspel som ger oss ledning med 1-0 efter 10min. Vi fortsätter bra i några minuter till, klart stärkta av målet!
Efter ca 15min slår vi några mindre bra passningar och blir med en gång lite tveksamma. Våra misstag ger Skogslund 2 hörnor inom några minuter, och de sätter båda. Om jag beskriver vårt försvarsspel vid dessa hörnor på ett väldigt snällt sätt, kan man säga att det var bedrövligt!

Vi kommer helt av oss, blir passiva och ängsliga i spelet såväl med som utan boll! LSIF sveper fram 60-meters uppspel, och det osar katt runt vårt straffområde varje gång! Turligt, klarar vi av att gå till halvtid med ställning 1-2!

Vi pratar i halvlek om att hitta tillbaka till våra grunder. Ta duellerna, understödja varandra och framförallt smälla på i närkamperna. Enligt undertecknad är det enklaste vägen tillbaka in i en match!

Efter ca 30sek i den andra halvlek gör LSIF 3-1, efter bedrövligt försvarsspel från vår sida. Ridå!
Vi försöker mobilisera och gå framåt, men så fort vi gör ett misstag så straffas vi av LSIF´s farliga omställningar. Slutresultat 1-6!

Tråkig start på säsongen, men förhoppningsvis har premiärnerverna försvunnit nu i alla fall! Vi är unga och står under utveckling, och jag hoppas nu att vi tar lärdom av denna match!
Engagemang och kamp är en stor del av en fotbollsmatch och där nådde vi i fredags inte ända fram! Det hoppas jag verkligen att vi kan ändra på!

Vill tacka de Vaisare som trots blåst och kyla tagit sig till Björkevi för att stötta oss! Alltid lika kul, och förhoppningsvis så får ni mer valuta för pengen i framtiden!